Stemmen: Sportcoach 2023 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportcoach 2023

Coen Eggenkamp (roeien – Triton)
Coen is er als hoofdcoach bij Triton de afgelopen jaren in geslaagd het prestatieniveau in de breedte op te krikken, getuige ook de gouden plak van Eli Brouwer en Pieter van Veen (twee zonder) op de Universiade. Als kers op de taart werd de Oude Vier van het Utrechtse Triton winnaar van de 139e Varsity. Bijzonder was dat dit gebeurde met een compleet nieuwe bemanning ten opzichte van de vorige winst in 2019.  

© Tanno Witkamp

Ali Moghadassian (volleybal – VV Utrecht)
De sportcoach van 2022 beleefde ook in 2023 een mooi jaar door met de dames van VVU bovenaan te eindigen in de reguliere competitie. In de beslissende vijfde wedstrijd pakte Sneek echter uiteindelijk de winst. Ook de finale van het bekertoernooi ging verloren, maar het bewijst wel dat VVU continu meedoet op het hoogste niveau. Het seizoen van 2022-2023 was ook het laatste seizoen van Ali voor VVU. Na 3 sterke seizoenen neemt hij helaas afscheid van de Utrechtse club.  

© Tanno Witkamp

Lindsey Weerdenburg (karate – Karate Team Utrecht)
Lindsey heeft een intensieve topsport carrière achter de rug en heeft hierbij op het allerhoogste podium gestaan. Na haar carrière heeft ze in het jaar 2012 Karate Team Utrecht opgericht. Karate Team Utrecht is een levende multiculturele karateschool in de Utrechtse wijk. Hier traint zij bijna iedere dag recreanten, en topsporters. De school heeft inmiddels meerdere Nederlands kampioenen en is verantwoordelijk voor afvaardigingen naar EK’ en WK’s. Afgelopen jaar is Lindsey aangesteld tot bondstrainer van de Nederlandse jeugdselectie tot en met 16 jaar. Hier bereid zij topsporters voor op het grote internationale podium. Daarnaast is Lindsey actief als landelijke dangraad examinator.

© Tanno Witkamp

This poll is no longer accepting votes

STEM OP