Reglement - Sportprijs Utrecht

 

De Sportprijs is een feestelijke avond waar de sport in Utrecht in het zonnetje wordt gezet. Verschillende mensen worden tijdens deze avond beloond door de prestaties die ze gedurende het jaar hebben neergezet. De feestelijke avond wordt compleet gemaakt door verschillende fantastische acts!

Elk jaar wordt in februari de Sportprijs Utrecht georganiseerd in het Beatrix Theater. De Sportprijs 2023 kent een zevental categorieën, namelijk:
– Sporter;
– Sporttalent;
– Sportcoach;
– Sportploeg;
– Sportaanbieder;
– Sportvrijwilliger;
– Sportcompliment.

Procedure
Voor de categorieën sporter, sporttalent, sportcoach en sportploeg worden gedurende het jaar de prestaties bijgehouden in het kampioenenoverzicht. Voor de categorieën sportaanbieder, sportcompliment en sportvrijwilliger kunnen in de maanden oktober en november voordrachten worden gedaan. Begin januari zullen de genomineerden bekend worden gemaakt en zullen de stempolls open gaan. Er kan vanaf dat moment tot aan begin februari gestemd worden op jouw favoriet! Naast de stemmen van het publiek kiest de jury ook een favoriet per categorie. Samen worden de resultaten bij elkaar opgeteld en daaruit komen de winnaars naar voren. Voor meer uitleg over de verschillende categorieën en voorwaarden die verbonden zijn aan het nomineren, zie hier het reglement.

De Sportprijs wordt op een feestelijke manier ingevuld. Er zijn verschillende muzikale acts die het publiek voorzien van het nodige entertainment. Tussen de acts door zullen de winnaars per categorie worden uitgereikt. Gezamenlijk wordt de sport gevierd op deze mooie avond.