Stemmen: Sportaanbieder 2023 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportaanbieder 2023

PVC Voetbal
Bij PVC besteden ze veel aandacht aan een positieve sportcultuur waarin iedereen op een fijne manier kan voetballen. Ze hebben daarvoor ook de basis-Elf in het leven geroepen. Deze elf regels zijn opgesteld door een diversiteit en inclusie commissie en waarborgen het plezier. 

© Tanno Witkamp

Taekrosa
Deze Martial Arts school uit Het Krachtstation is een begrip in Kanaleneiland. Iedereen is welkom en dat is ook voelbaar binnen de club. Veiligheid, respect en bevorderen van gezondheid staan centraal. Eigenaar Angelo Rosalia is erg betrokken met de wijk en zet zich in voor meerdere maatschappelijke projecten. Zo is Taekrosa bijvoorbeeld een onderdeel van een pilot vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur waarmee ze nog meer mensen aan het bewegen willen krijgen. Daarnaast biedt Taekrosa ook zelfverdedigingslessen aan, waarvan gebruik wordt gemaakt door 90 leden.  

© Tanno Witkamp

Tigers Gym
Tigers Gym is veel meer dan een sportschool. Het is een hechte community waar iedereen zich thuis voelt en waar persoonlijke aandacht voorop staat. Ze zijn behoorlijk gegroeid het afgelopen jaar en vormen een afspiegeling van de samenleving. Naast hun reguliere activiteiten zetten ze zich ook maatschappelijk in. Zo hebben ze bijvoorbeeld het Streetculture Fonds opgericht, bieden ze gratis weerbaarheidstrainingen aan voor vrouwen en geven ze ademhalingstrainingen op verschillende scholen.  

© Tanno Witkamp

This poll is no longer accepting votes

STEM OP