Sportfoto - Sportprijs Utrecht

Sportfoto Utrecht 2021

Al jarenlang is de fotowedstrijd een begrip tijdens de Sportprijs Utrecht. In 2020 hebben we dit zelfs online op een mooie manier neer kunnen zetten. Door Covid-19 heeft ook dit jaar de sport langere tijd stil gelegen, maar ondertussen starten steeds meer sporten weer op en worden er sportevenementen georganiseerd. Er zullen dus ook weer mooie sportfoto’s gemaakt worden. Deze sportfoto kan de winnaar worden tijdens de Sportprijs Utrecht 2021. Tijdens de Sportprijs worden twee prijzen uitgereikt, namelijk de juryfavoriet en de publieksfavoriet.

Denk jij: ik heb in 2021 een sportfoto gemaakt in de gemeente Utrecht die zeker niet gemist mag worden op de Sportprijs Utrecht 2021! Stuur deze dan in via fotowedstrijd@sportutrecht.nl.

In het fotoalbum hieronder zijn de inzendingen van 2020 terug te zien.

Contest Ended

“De Dafne Schippersbrug wordt door veel mensen dankbaar gebruikt als oversteek, maar ook als sportmogelijkheid. Wielrenners, hardlopers, skaters, enzovoorts racen erover heen. Dit jaar, door Corona, was het een stuk rustiger op de brug en moesten veel mensen alleen sporten Lees meer

2 Votes

Basketbal clinic van Hakim Salem, Bondscoach dames basketbal ploeg.

©Boubkir Daoudi

0 Votes

Skaten in het skatepark

©Raymond Haan

1 Votes

Bijzonder vlak water op het Merwedekanaal in Utrecht, op de foto kan je goed de afstand per afgelegde haal zien tussen de twee kolken.

©Gerco Beekhof

5 Votes

Gemaakt bij URC op Sportpark Rijnvliet tijdens de herenwedstrijd URC 2 – Thor 1 (uit Delft) op 4 oktober 2020. Deze eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen was heel spannend. Met een ‘hand-off’ duwt de URC-speler de tegenstander van zich Lees meer

6 Votes

JO17-1 tegen JO16-1, tijdens de ‘lockdown liga’ die Hercules organiseerde nadat de competities waren stilgelegd

©Gerard van Dieren

20 Votes

18 januari 2020, Top Jeugd Zaalhockey – SV Kampong JA1 vs Laren MHC JA1. Locatie: Sportcentrum Olympos Utrecht. Vanaf de bank van Kampong wordt er aandachtig meegekeken hoe zij een strafcorner mogen nemen.

©Jeroen van Esseveldt

13 Votes

Veel sportwedstrijden zijn in het water gevallen door corona. Als er dan eindelijk gerugbyd mag worden, begint het te regenen en lijkt het niet meer te stoppen. De wedstrijd gaat door en scheids- en grensrechter blijven geconcentreerd op het spel Lees meer

33 Votes

HC Rijnvliet Heren 1 bereidt zich voor op een wedstrijd tegen Gouda in de nazomer van 2020.

©Marcel Leicher

Lees meer

18 Votes

Gemaakt bij URC op Sportpark Rijnvliet tijdens de heren ereklassewedstrijd URC 1 – Den Haag 1 op 25 januari 2020. URC-speler sprint en werkt zich tussen drie Haagsche spelers heen om het laatste stukje tot de tryline af te maken Lees meer

2 Votes

King of the Court op Jaarbeursplein

©Eric Roeske

3 Votes

Het jaar begint gewoon, met de wintersporten. De jaarlijkse KVM Open op 9-2-2020.

©Geert Lommers

3 Votes

19-9-2020 Madelein Meppelink probeert de inzet van de Spaanse Soria te blokkeren tijdens het eerste internationale toernooi, King of the Court op het Jaarbeursplein. Er is publiek, in een speciaal coronaproof stadion opgebouwd uit verschillende skyboxen.

©Geert Lommers

1 Votes

Basketbal in de gymzaal

©Boubkir Daoudi

2 Votes

Meervoudig Oranje speelster Xan de Waard van SCHC in actie in de uitwedstrijd tegen Kampong 13-09-2020.

©Cliff Baaij

12 Votes

Als catcher bepaal je waar de bal moet worden gepitched

©Jan Kruijdenberg

4 Votes

NK Atletiek – steeplechase

©Bart Weerdenburg

10 Votes

Dat er onderlinge wedstrijden worden gespeeld maakt voor de toernooibeleving niets uit. Eén van de spelers uit het winnende team ontvangt zijn beker en dat doet hem duidelijk wel wat!

©Gerard van Dieren

52 Votes

“Op de foto zie je hordeloopster Nadine Visser verrassend de 100 meter op de NK Atletiek op atletiekbaan Maarschalkerweerd winnen in een absolute toptijd (11.25), een van de snelsten aller tijden. Visser was in 2020 al de beste hordeloopster van Lees meer

5 Votes

JO14-1 tegen JO14-2, tijdens de ‘lockdown liga’ die Hercules organiseerde nadat de competities waren stilgelegd

©Gerard van Dieren

40 Votes

Skaten in het skatepark

©Raymond Haan

3 Votes

“Januari 2020 op de Vechtsebanen in Utrecht. Toen we nog niet konden voorzien wat voor jaar het ging worden. Toen er op de ijsbaan nog in treintjes gereden mocht worden en toen dit #nofilter plaatje zich aandiende tijdens de zaterdagochtendtraining.”

229 Votes

Het komt zelden voor dat er genoeg ruimte is op het Merwedekanaal om naast elkaar te roeien. Maar als de mogelijkheid er is dan wordt deze aangegrepen en wordt er zo hard mogelijk geroeid om niet ingehaald te worden.

©Gerco

4 Votes

18 januari 2020, Top Jeugd Zaalhockey – SV Kampong JA1 vs Schaerweijde JA1. Locatie: Sportcentrum Olympos Utrecht.

©Jeroen van Esseveldt

15 Votes
Page 1 of 3123