Sportfoto - Sportprijs Utrecht

Sportfoto Utrecht 2020

Het jaar 2020 was een bijzonder sportjaar waarin langere tijd de sport heeft stil gelegen, maar waarin ook nieuwe sportinitiatieven een doorgang vonden. Verschillende fotografen hebben het sportjaar in foto gebracht en tijdens het online feestje van de Sportprijs Utrecht 2020 op 10 februari 2021 zijn de winnende foto’s bekend gemaakt.

De publieksprijs is gewonnen door Cliff Baaij met zijn foto van de keeper van de IJCU Dragons. In totaal was er meer dan 1500 keer gestemd, waarvan 328 keer op de foto van Cliff.

De winnende juryfoto is van Gerard van Dieren. De foto gaf het coronajaar goed weer, waarin kinderen wel mochten sporten en ouderen niet. Daarnaast vond de jury het heel mooi dat de sporthal van USV Hercules 1882 op de achtergrond te zien was.

In het fotoalbum hieronder zijn alle inzendingen te zien.

Wil jij meedoen aan de fotowedstrijd van 2021? Foto’s insturen kan nu al via fotowedstrijd@sportutrecht.nl. Voorwaarde is wel dat de foto genomen moeten zijn in 2021 en binnen de stadsgrenzen van de gemeente Utrecht.

Contest Ended

“Januari 2020 op de Vechtsebanen in Utrecht. Toen we nog niet konden voorzien wat voor jaar het ging worden. Toen er op de ijsbaan nog in treintjes gereden mocht worden en toen dit #nofilter plaatje zich aandiende tijdens de zaterdagochtendtraining.”

229 Votes

Alles lijkt gewoon 8-3-2020, Utrecht heeft net Ajax uit de beker gewipt en de competitie gaat goed met winst tegen Sparta. Publiek, van de Brom, Klaiber en omhelzingen, alles is gewoon, maar de eerste Corona is in Nederland. Het blijkt Lees meer

4 Votes

Net na de eerste lockdown hebben we te horen gekregen dat het EK door zou gaan. De motivatie om nog meer en harder te trainen tijdens de lastige corona periode was toch snel gevonden.

©Gerco Beekhof

3 Votes

FC Utrecht – FC Twente

©Jennifer Hendriks

4 Votes

“NK Weg Para-cycling op 19 september 2020 gehouden op de Nedereindse Berg. Team Roel Scheij (Roel en Roland) op weg naar brons in de tandem-klasse.”

©Cees Snel

3 Votes
2 Votes

We kijken allemaal uit naar de tijd dat een goede ‘maul’ weer mogelijk is! URC 1 speelt hier thuis een ereklasse wedstrijd, het hoogste haalbare in Nederland, tegen Den Haag.

©Marcel Leicher

17 Votes

Veel sportwedstrijden zijn in het water gevallen door corona. Als er dan eindelijk gerugbyd mag worden, begint het te regenen en lijkt het niet meer te stoppen. De wedstrijd gaat door en scheids- en grensrechter blijven geconcentreerd op het spel Lees meer

33 Votes

Wedstrijd op Sportpark Wesley Sneijder

©Jan Kruijdenberg

2 Votes

JO14-1 tegen JO14-2, tijdens de ‘lockdown liga’ die Hercules organiseerde nadat de competities waren stilgelegd

©Gerard van Dieren

40 Votes

Sprongbal U22 tegen het promotiedivisieteam waarbij oud teamgenoten nu in verschillende teams actief zijn en om de bal mogen strijden.

©Paul ter Haar

31 Votes

FC Utrecht – Ajax

©Jennifer Hendriks

2 Votes

Skaten in het skatepark

©Raymond Haan

3 Votes

De teamfoto van U16 straalt uit wat de jongens dit seizoen zo graag willen doen, wedstrijden spelen en winnen.

©Paul ter Haar

9 Votes

Dat er onderlinge wedstrijden worden gespeeld maakt voor de toernooibeleving niets uit. Eén van de spelers uit het winnende team ontvangt zijn beker en dat doet hem duidelijk wel wat!

©Gerard van Dieren

52 Votes

23-10-2020 Wat een strop voor vele bedrijfstakken en sporters. Ex wereldkampioen Sietse van Berkel, reist normaal de wereld over voor wedstrijden, hier doet hij een oefening in de ook zwaar getroffen Werkspoorkathedraal.

©Geert Lommers

7 Votes

Basketbal in de gymzaal

©Boubkir Daoudi

2 Votes

In de nazomer van 2020, op het moment dat toeschouwers niet meer toegestaan zijn rond de velden maar pers wel, speelt HC Rijnvliet Dames 1 tegen MHC Krimpen D1.

©Marcel Leicher

11 Votes

Kerstvoetbaltoernooi 2020. Normaal is er in de kerstvakantie een zaalvoetbaltoernooi voor alle jeugd van Hercules (dus ook van andere sporten dan voetbal). Vanwege de lockdown is er deze keer een buitentoernooi georganiseerd. Hier strijden gemengde teams van 7- en 8 Lees meer

63 Votes

“Op de foto zie je hordeloopster Nadine Visser verrassend de 100 meter op de NK Atletiek op atletiekbaan Maarschalkerweerd winnen in een absolute toptijd (11.25), een van de snelsten aller tijden. Visser was in 2020 al de beste hordeloopster van Lees meer

5 Votes

“NK Weg Para-cycling op 19 september 2020 gehouden op de Nedereindse Berg. Handbikers in hun opwarmronde.”

©Cees Snel

3 Votes

NK Boulderen

©Bart Weerdenburg

3 Votes

JO17-1 tegen JO16-1, tijdens de ‘lockdown liga’ die Hercules organiseerde nadat de competities waren stilgelegd

©Gerard van Dieren

20 Votes

Meervoudig Oranje speelster Xan de Waard van SCHC in actie in de uitwedstrijd tegen Kampong 13-09-2020.

©Cliff Baaij

12 Votes
Page 1 of 3123