Stemmen: Sportvrouw 2018 - Sportprijs Utrecht
This poll is closed! Poll activity:
Start date 09-01-2019 09:00:00
End date 07-02-2019 23:59:59
Poll Results:
Sportvrouw 2018

Lisa Bunschoten (para-snowboarden)
Lisa Bunschoten verdient haar nominatie eerst en vooral vanwege haar zilveren medaille tijdens de Paralympisch Winterspelen in de snowboardcross (achter Bibian Mentel) en bronzen plak op de banked slalom, ook in PyeonChangBovendien waren er afgelopen winter zeges in de world cup in Canada, Finland en Landgraaf. Dit winterseizoen opende Lisa Bunschoten al weer met world cupzeges in Dubai en Finland.

© Foto: Ankie Hogewind /
Fotostudio Red Green Blue

Dagmar Genee (waterpolo)
Dagmar Genee, uitkomend voor UZSC in de Nederlandse competitie, draait al tien jaar mee in de nationale waterpoloselectie. Ze maakte een verloren WK-finale mee en ook in twee Europese finales ging het mis. Maar in 2018 was het wel raak in haar derde EK-finale. In Barcelona werd met 6-4 van Griekenland gewonnen. Captain Genee dankt haar nominatie voor een voortreffelijk seizoen bij het Nederlands team, dat ook nog eens tweede werd in de world league.   

© Foto: Johan Opperman

Dafne Schippers (atletiek)
Ook in een wat minder jaar, behoort Dafne Schippers nog altijd tot de wereldtop met podiumplaatsen tijdens wedstrijden in Diamond League in Sjanghai, Birmingham en Brussel en de internationaal sterk bezette wedstrijden in Ostrava en Hengelo. Tijdens de EK in Berlijn sprintte ze op haar favoriete 200 meter naar zilver in 22.14 seconden. In 2018 waren slechts vier concurrentes sneller. In Berlijn greep ze ook naar brons (100m) en zilver op de estafette.

© Foto: Ankie Hogewind /
Fotostudio Red Green Blue