Stemmen: Sportvrouw 2017 - Sportprijs Utrecht
Sportvrouw 2017

Inge Janssen (roeien)
In de afgelopen jaren roeide Inge Janssen (28) al een fraai setje bronzen en zilveren medailles bijeen bij internationale titeltoernooien in de skiff, dubbeltwee en dubbelvier. Eind september kwam daar een gouden plak bij. Een jaar na het Olympisch zilver in Rio werd Janssen in Sarasota (Florida, VS) wereldkampioene in de dubbel-vier, met Olivia van Rooijen, Sophie Souwer en Nicole Beukers. Met die wereldtitel onderstreepte Orcaan Inge Janssen haar bijzondere kwaliteiten. Dezelfde boot veroverde tevens zilver op de EK. In de skiff won Janssen bovendien de Ladies Trophy tijdens de Holland Beker.

© Foto: Ellen de Monchy

Romy Meekers (golf)
In haar eerste jaar waarin ze full time golft, greep Romy Meekers (20) in maart haar eerste internationale zege met winst in het Italiaans Amateur Kampioenschap. De golfster van De Pan boekte ook zeges bij de European Nations Cup, de European Spring Junior, de Nationaal Open en het EK voor clubs. Meekers is inmiddels geklommen naar plek 19 in de Europese ranking.

Dafne Schippers (atletiek)

Twee jaar na Beijing prolongeerde Dafne Schippers (25) in augustus in Londen haar wereldtitel op de 200 meter. Bovendien pakte ze brons op de 100 meter bij dezelfde WK en greep in Rome (100m), Oslo (200m) en Lausanne (200m) de winst tijdens de Diamond League. De jury is onder de indruk van het feit dat Schippers zich al jaren in de brede wereldtop van de sprint handhaaft. De Utrechtse atlete, erelid van Hellas, is na Merlene Ottey en Allison Felix pas de derde atlete ooit die de wereldtitel op de 200 meter prolongeert.

Foto: Erik van Leeuwen