Stemmen: Sportvrijwilliger 2018 - Sportprijs Utrecht
This poll is closed! Poll activity:
Start date 09-01-2019 09:00:00
End date 07-02-2019 23:59:59
Poll Results:
Sportvrijwilliger 2018

Sibren van den berg, Emiel van Emmerik, Pam van de Bunt (atletiek)
Drie genomineerden in één, dat vraag om een uitleg. Sibren (Phoenix), Emiel (U-Track) en Pam (Hellas) sloegen namens hun verenigingen de handen ineen en zorgden voor de coördinatie van de ongeveer 300 vrijwilligers die dagelijks meehielpen om van de NK baanatletiek zo’n succesvol evenement te maken. Overigens, zowel in 2017 als afgelopen jaar. De jury spreekt van ‘een knappe prestatie’.

© Foto: Ankie Hogewind /
Fotostudio Red Green Blue

 

Turan Bilgin (voetbal)
Hij ‘draait’ de bar en de keuken, regelt scheidsrechters als hij niet zelf de leidsman op het veld is, zorgt voor de ontvangst van de uitspelende elftallen en draagt zorg voor het overleg met de buren van DVSU op sportpark Lunetten over kleedkamers en velden. Bij VVU Ardahanspor weten ze wel hoe belangrijk Turan Bilgin is voor hun club. Hij is hun (‘altijd vrolijke’) rots in de branding. De inzet voor zijn club verdient wat de jury betreft een nominatie.

© Foto: Ankie Hogewind /
Fotostudio Red Green Blue

 

Ruud Heijsman (American football)
Rustig, daadkrachtig en waar nodig kritisch. Zo hebben de leden van Utrecht Dominators hun voorzitter Ruud Heijsman in de afgelopen elf jaar leren kennen. Pas 25 jaar oud werd Heijsman in januari 2008 tot voorzitter gekozen. Sindsdien kende de club jaarlijks een groei van leden en een stabiele financiële situatie. De jury waardeert die inbreng met een nominatie.

 

© Foto: Ankie Hogewind /
Fotostudio Red Green Blue