Stemmen: Sportvereniging 2018 - Sportprijs Utrecht
This poll is closed! Poll activity:
Start date 09-01-2019 09:00:00
End date 07-02-2019 23:59:59
Poll Results:
Sportvereniging 2018

MHC Fletiomare (hockey)
Voor de jury zijn er meerdere redenen om MHC Fletiomare te nomineren. De vereniging verloor in januari de blaashal voor zaalhockey, maar met de inzet van velen werd op 16 november een nieuwe en grotere hal geopend. Op sportief vlak werd een aantal spelers van Fletiomare samen met andere G Hockeyers van andere clubs in Barcelona Europees kampioen en promoveerde het eerste damesteam naar de Overgangsklasse. De club groeide naar 2100 leden en met 1600 hockeyende jeugdleden behoort Fletiomare tot de tien grootste opleidingsclubs van het land met zowel aandacht voor de top als voor breedte hockey.

© Foto: Ankie Hogewind /
Fotostudio Red Green Blue

USV Hercules (voetbal)
De jury waardeert de inzet bij de voetbaltak van omnisportvereniging Hercules, dat zich ondanks beperkte financiële middelen weet te handhaven in de derde divisie KNVB zondag, en daarmee al jaren de hoogst spelende club is in de stad na FC Utrecht. Hoewel de club veel van haar gekoesterde talenten naar elders ziet vertrekken, slaagt Hercules er steeds op niveau te presteren. 2018 was voor USV Hercules voetbal een bijzonder jaar omdat drie van de vijf vrouwenteams kampioen zijn geworden zijn, en de 17-1 naar de 2e divisie promoveerde; nooit eerder speelde een jeugdteam van Hercules op dat niveau, en de districtsbeker won. 

Daarnaast blijft Hercules innoveren. Met nieuwe voetbalvormen als Kicks Training en Toernooien, en als partner van de KNVB met de innovatieve opleidingsvisie Gelijke Kansen. Tenslotte verleent Hercules, de oudste Utrechtse voetbalclub in de stad, steun aan de jongste, voetbalclub SV Vechtzoom, bij het opbouwen van de vereniging.

 

USVV Odysseus ’91 (voetbal)
Met 430 leden (inclusief acht vrouwenploegen) is Odysseus de voetbalvereniging bij uitstek voor studenten. Sportief gezien draait de club ook prima, met het eerste vrouwenelftal in de landelijke hoofdklasse en de mannen in de tweede klasse. De jury vindt het een nominatie waard dat Odysseus bovendien een bedrag van 9600 euro bijeen voetbalde voor het WKZ met een benefietwedstrijd van twaalf uur. Ook werd 2500 euro opgehaald voor de Stichting Movember.

© Foto: Ankie Hogewind /
Fotostudio Red Green Blue