Stemmen: Sportvereniging 2017 - Sportprijs Utrecht
Sportvereniging 2017

Hellas, U-Track en Phoenix (atletiek)
Drie verenigingen in één nominatie, juist vanwege hun goede samenwerking. De Utrechtse atletiek heeft de hardnekkige traditie van onderlinge verdeeldheid achter zich gelaten. Hellas, U-Track en Phoenix werken tegenwoordig samen op velerlei gebied, van training tot evenementen. Die samenwerking kreeg een gezicht met de geslaagde organisatie van de NK atletiek op Maarschalkerweerd en Vredenburg (polsstokhoogspringen) met steun van driehonderd vrijwilligers van de drie clubs.

USWV De Domrenner (wielrennen)
De studenten van USWV De Domrenner scoren op velerlei gebied. Sportief boekte de club successen tussen de beste amateurploegen in het land, met elf zeges in KNWU-koersen. De Domrenner is bovendien actief betrokken bij de Ronde van de Maliebaan, en de Utrechtse Wielerwedstrijden, organiseert jaarlijks de klimtijdrit in het P+R De Uithof en voortrekker bij de Wielerpubquizronde. De WKZcie onder voorzitterschap van Marieke Meijaard werd verkozen tot beste maatschappelijke, sportieve actie tijdens het Sportgala van de Utrechtse sportraad. Kortom, het bruist van de activiteiten bij de kleine (120 leden) club.

UZSC (waterpolo)
In het voorjaar van 2017 werd in en rond zwembad De Krommerijn gesproken van een hexatruple, het zesvoudige. UZSC beleefde een uitzonderlijk, historisch seizoen waarin zowel dames 1 als heren 1 landskampioen én bekerwinnaar werden, nadat beide teams seizoen 2016-’17 al hadden geopend met winst in de supercup. Die double triple is de oogst van het jarenlang bouwen, met een visie op topsport. UZSC blinkt bovendien uit in zelfredzaamheid.