Stemmen: Sporttalent 2022 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sporttalent 2022

Sabina van Essen (boulderen/lead)

Al was ze pas 16, helemaal onverwacht kwam haar nationale titel boulderen bij de senioren niet. Sabina van Essen is al een aantal jaren top in Nederland. Opgegroeid in Thailand begon ze eind 2016 met de klimsport, boulderen en Lead (klimmen met touw). Naast de nationale titel boulderen heeft ze international ook goede prestaties behaald. Maar liefst 3 gouden medailles tijdens Europese Jeugd boulder wedstrijden en zilver op een Europese senioren boulder wedstrijd. Ook met de internationale Lead wedstrijden wist Sabina goede prestaties neer te zetten. Finale Europese Lead wedstrijd senioren, halve finale EK Lead senioren en finale tijdens het wereld jeugdkampioenschap Lead in Dallas (USA). Evengoed wil Sabina hogerop. Zowel de NKBV als Sabina denken aan de eerste Nederlandse deelname tijdens Los Angeles 2028. ‘ Dat is echt mijn doel’

© Fotostudio Red Green Blue

2023 Tijmen Overbeek_Sportprijs 2022_naamsvermelding Fotostudio Red Green Blue - kopie

Tijmen Overbeek (skateboarden)
Begonnen met een lesje in Skatepark Utrecht deed Tijmen Overbeek al binnen de kortste keren de moeilijkste tricks en rails. Eind 2021 en pas 11 jaar liet hij al van zich horen met een zesde plaats op het NK skateboarden (street) voor senioren. Een jaar later stond hij op het podium met brons, een heel grote fles (spuitende) champagne en een cheque van 750 euro. De jury waardeert de snelle opmars van dit jonge talent met een nominatie.

© Fotostudio Red Green Blue

Mika van Woudenberg (karate)
Ooit droomde hij om met Nederland op zijn rug op een wereldkampioenschap te staan en in de voetsporen van zijn coach Lindsey Weerdenburg (brons op de WK) bij Karate Team Utrecht te treden. In 2022 plaatste hij zich met mooie resultaten op diverse internationale toernooien en de nationale jeugdtitel (kumite) voor de WK in Konya (Turkije) in oktober. Hij droomde van een podiumplek, ook al is hij net 16 en moest dat wereldtoernooi meedoen bij de categorie U18. In zijn eerste partij verloor hij van de Bosniër Halilovic, die in de kwartfinale werd uitgeschakeld waardoor Mika van Woudenberg geen herkansing kreeg. Evengoed onderstreept de jury zijn ontwikkeling met een nominatie.

© Fotostudio Red Green Blue

This poll is no longer accepting votes

STEM OP