Stemmen: Sporttalent 2018 - Sportprijs Utrecht
This poll is closed! Poll activity:
Start date 09-01-2019 09:00:00
End date 07-02-2019 23:59:59
Poll Results:
Sporttalent 2018

Christopher Mamengi (voetbal)
Zijn nominatie dankt Christopher Mamengi bovenal voor zijn aandeel in de Europese titel (onder 17) met Oranje. De centrale verdediger verlengde in het voorjaar van 2018 zijn contract bij FC Utrecht waar hij sedert 2014 speelt. Afgelopen zomer mocht hij ook mee op trainingskamp in Oostenrijk met de A-selectie van FC Utrecht en debuteerde daar in het oefenduel met Red Bull Salzburg. De 17-jarige linkspoot speelt dit seizoen bij Jong FC Utrecht in de eerste divisie.

© Foto: Frank Zilver

Keet Oldenbeuving (skateboarden)
Den Haag, Praag, Breda, Parijs, Rotterdam, Beroun. Waar Keet Oldenbeuving uitkomt in wedstrijden om de world cup, is de kans groot dat ze met de winst aan de haal gaat. Als 14-jarige, tussen de senioren. Skatekeet is in haar stad (en ver daarbuiten) al lang uitgegroeid tot een fenomeen. Vorig jaar al uitgeroepen tot sporttalent in Utrecht, verdient ze volgens de jury ook voor haar prestaties in 2018 een nominatie.

© Foto: Ankie Hogewind / Fotostudio Red Green Blue

Bram Steenaart (shorttrack)
De Utrechtse shorttracker, lid van SVU en trainend bij het RTC shorttrack op de Vechtsebanenverdient een nominatie voor zijn bronzen plak op de WK voor junioren als lid van het relayteam3 weken daarna won Bram met het relayteam goud op de Europa Cup Finale in het Letse VentspilsAfgelopen november, bij het begin van het nieuwe seizoen dus, onderscheidde Bram Steenaart zich met winst in Hasselt tijdens de StarClass, de wedstrijdenreeks met de beste rijders van West-Europa. In december won hij de StarClass in Heerenveen en daarmee heeft hij alle StarClasswedstrijden tot nu toe gewonnen. Hij gaat daarmee dus aan de leiding van het algemene klassement. 

Justin van Tergouw (darten)
Ook Justin van Tergouw keert terug met een nominatie, net als een jaar geleden. Ook in 2018 waren er veel (internationale) prijzen voor de Utrechtse darter, waarbij de prolongatie van zijn titel bij de BDO op het Lakside Youth World Championship het meest in het oog springt. Justin won onder andere de BDO Belgium Masters. Tevens heeft hij het NDB kwalificatie toernooi gewonnen, waarmee hij zich een plek veroverde in de Nederlandse heren selectie. 

© Foto: David Meulenbeld