Stemmen: Sporttalent 2017 - Sportprijs Utrecht
Sporttalent 2017

Jenna Ben Driss (kickboksen)
In het opvallend grote aanbod van goed presterende, jonge Utrechtse talenten in 2017 valt de wereldtitel van Jenna Ben Driss (9) in het kickboksen op. Het bleef bovendien niet bij die opmerkelijke titel in een tak van sport die snel aan populariteit wint. De leerling van Team Suboxer in Nieuwegein greep bij dezelfde wedstrijden in het Italiaanse Carrara ook de wereldtitel in het muay thai of thaiboksen.

Keet Oldenbeuving (skateboarden)
Met haar Europese titel bij de meiden tot en met 16 jaar onderstreepte Keet Oldenbeuving (13) nog maar eens haar talent. In Nederland prolongeerde ‘Skatekeet’ haar juniorentitel en werd ze tweede tussen de senioren. Internationaal verzamelde ze veel podiumplaatsen bij wedstrijden om de World Cup en daarmee de nodige punten voor haar ranking. Eind 2017 stond ze wereldwijd vijfde op die lijst (‘girls’). Keet werd in 2017 als jongste skater opgenomen in de nieuwe Nederlandse selectie, die zich richt op Tokio 2020 als skateboarden op het Olympisch programma staat.

© Foto: Ankie Hogewind

Justin van Tergouw (darten)
Justin van Tergouw (17) won in 2017 (opnieuw) een karrenvracht prijzen, waarbij zijn twee jeugdwereldtitels er bovenuit steken. In januari won hij bij de BDO de Lakeside Youth Championship. In oktober werd hij ook wereldkampioen bij de World Darts Federation (WDF) in het Japanse Kobe. Op dat toernooi won hij zelfs alle (4) onderdelen voor Nederland. In Malmö waren er ook nog twee Europese titels voor Justin, die wel zijn eerste plaats op de wereldranglijst (WDF) in de loop van het jaar moest prijsgeven als gevolg van een blessure, waardoor hij enkele maanden niet aan toernooien kon deelnemen.

© Foto: David Gill