Stemmen: Sportploeg 2022 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportploeg 2022

UVV honkbal Heren 1
Terug naar de hoofdklasse, waar de honkballers van UVV in het verleden zoveel roemruchte zomers beleefden. In augustus liet het team van coach Frank Koene zich al huldigen als kampioen van de eerste klasse, maar promotie naar de hoogste afdeling is in Nederland alleen mogelijk met goedkeuring van de toetsingscommissie van de KNBSB. In september werd duidelijk dat UVV voldoet aan de kwaliteitseisen van de bond Daarmee werd de weg voor promotie vrijgemaakt.

© Jan Kruijdenberg

UVV softbal Dames 1
In navolging van de honkballende mannen promoveerden ook de softbalsters van UVV naar de hoofdklasse. Met 64 winstpartijen (slechts 10 nederlagen) eindigde UVV nipt achter het tweede team van Onze Gezellen 2 op de tweede plek in de eerste klasse. De reserves van de Haarlemse hoofdklasser kunnen echter niet promoveren, waarmee UVV het recht op promotie verkreeg.

© Jan Kruijdenberg

Team Utrecht celebrate after Supercup national champion Sliedrecht Sport vs. cup runner up winner Booleans vv Utrecht at De Basis, Sliedrecht , Zuid Holland, Netherlands on December 23 2022. Photo: Ronald Hoogendoorn

VV Utrecht Dames 1 (volleybal)
Stevig in het ‘linker rijtje’ eindigde Booleans Utrecht in 2022 het seizoen als debutant in de eredivisie. Bovendien verraste het team van Al Moghadassian in de halve finale om de nationale beker met de uitschakeling van het Twentse Apollo 8. In de bekerfinale was landskampioen weliswaar te sterk, maar Utrecht maakte in het afgelopen seizoen duidelijk een aanwinst voor de eredivisie te zijn. Dit seizoen is Utrecht het kerstreces ingegaan als koploper in de competitie. Bovendien hebben zij op 23 december de huidige landskampioen Sliedrecht verslagen en daarmee de Supercup gewonnen De jury wil die opmerkelijke ontwikkeling waarderen met een nominatie.

This poll is no longer accepting votes

STEM OP