Stemmen: Sportploeg 2017 - Sportprijs Utrecht
Sportploeg 2017

Kampong Heren 1 (hockey)
Zevende stond Kampong begin april in de hoofdklasse. Kansloos voor de play-offs, zo leek het. En toen begon de opmars. De jury prijst de ploeg niet alleen voor het winnen van de landstitel, de eerste sinds 1985, maar zeker de manier waarop. Het team van coach Alexander Cox haalde het beste in zichzelf naar boven toen het moest.

© Foto: Ankie Hogewind

UZSC dames 1 (waterpolo)
De eerste kampioensschaal ooit voor dames 1 van UZSC was meteen één van vier nationale prijzen op een rij. In het voorjaar van 2017 pakte het team de dubbel; titel én beker. Het seizoen was in 2016 al begonnen met winst van de supercup. En na het vertrek van maar liefst zes speelsters afgelopen zomer, opende de ploeg het nieuwe seizoen met wederom het veroveren van de supercup. Een opmerkelijke zegereeks.

© Foto: Ankie Hogewind

UZSC Heren 1 (waterpolo)
Wat de dames van zwembad De Krommerijn kunnen, doen de heren al langer. UZSC greep in 2017 naar de derde landstitel op rij. Ook werd in maart de KNZB-beker gewonnen, nadat seizoen 2016-’17 al was geopend met winst om de supercup. Daarmee pakte heren 1 van UZSC dus de triple, voor het eerste in de geschiedenis van de club. De jury looft de ploeg voor het handhaven aan de top met deze nominatie.

© Foto: Ankie Hogewind