Stemmen: Sportman 2017 - Sportprijs Utrecht
Sportman 2017

Wilco Kelderman (wielrennen)
Tijdens de Ronde van Spanje eindigde Wilco Kelderman (26) als vierde. Voor de jury is een plek in de top vijf bij een van de drie grote wielerrondes een bijzondere prestatie. Kelderman begon het slotweekeinde van de Vuelta als de nummer drie van het algemeen klassement, maar verloor op de roemruchte en steile Angliru nog veel tijd. Kelderman werd ook wereldkampioen in de ploegtijdrit met Team Sunweb en Nederlands kampioen met de ploeg van zijn vereniging De Volharding.

© Foto: Team sunweb

Jesse Puts (zwemmen)
Ook al bleef Jesse Puts (23) in tijden en uitslagen achter op zijn topjaar 2016, met zeges bij internationale wedstrijden om de Swim Cup in Den Haag en Eindhoven op de 50 meter vrije slag overtuigde Puts de jury om hem wederom te nomineren. De Utrechtse zwemmer van het Nieuwegeinse Aquarijn won bij de Swim Cup in Den Haag ook de 50 meter rugslag en met de nationale estafetteploeg (4×50 en mixed) in Eindhoven en Berlijn bij wedstrijden om de World Cup.

© Foto: Ankie Hogewind

Sander de Wijn (hockey)
Met zowel Kampong als Oranje beleefde Sander de Wijn (27) een bijzonder jaar, met de landstitel en het Europees kampioenschap. In beide teams heeft De Wijn dezelfde rol van robuuste, betrouwbare verdediger en leider van zijn defensie, eigenlijk zijn hele team. De Wijn is uitgegroeid tot een veldheer op het hockeyveld.

© Foto: Roel Ubels