Stemmen: Sportcompliment 2022 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportcompliment 2022

2023 Marit Kaats_Sportprijs 2022_naamsvermelding Fotostudio Red Green Blue

Marit Kaats
Ze heeft thuis inmiddels een volle prijzenkast, ook met internationale medailles. Marit Kaats (31) is er steevast bij als er Special Olympics worden georganiseerd. ’s Zomers als inline skater, ’s winters als shorttrackster. Ook bij de activiteiten van PlayUnified doet ze graag mee en mocht daar zelfs schaatsen met Sjinkie Knegt. Al vele jaren doet de G-schaatsster mee aan de regiocompetitie, tussen de valide sporters. En al is ze een stuk groter dan de jonge schaatsers, Marit Kaats valt vooral op als ze er eens niet bij is. ‘Waar is Marit,’ wordt er dan gevraagd. Inmiddels heeft haar voorbeeld navolging gekregen en doen nog twee sporters met een beperking mee. Marit Kaats is in haar wereld een rolmodel. Dat vindt de jury een nominatie waard.

© Fotostudio Red Green Blue

Wesley Sneijder
De jury nomineert de recordinternational (131 caps) voor zijn warme gebaar iets te doen tegen de armoede in Ondiep, de wijk waar hij opgroeide. Tijdens een benefietavond in oktober werd 170.000 euro opgehaald uit Sneijders netwerk waarmee voetballertjes van ‘zijn’ DHSC kunnen blijven voetballen, ook als ouders de contributie niet meer kunnen betalen als gevolg van de inflatie en torenhoge gasprijzen. Bovendien wordt ze dagelijks een ontbijt op de club aangeboden, mogen ze dagelijks komen douchen en is de verwarmde kantine deze winter ’s avonds geopend voor de wijk.

© Fotostudio Red Green Blue

Redouan el Yaakoubi
Redouan el Yaakoubi (26) combineert een leven als voetbalprof met het runnen van de stichting Durf te Dromen. Utrechtse kinderen die extra begeleiding nodig hebben – op welk vlak dan ook.
Zijn stichting heeft zes locaties (drie in Overvecht, twee in Leidsche Rijn, één in Lombok) en dik duizend kinderen krijgen hier de nodige ondersteuning op allerlei vlakken.
Hij is er ruim 40 uur in de week mee bezig, naast zijn bestaan als profvoetballer (en aanvoerder) bij Excelsior. Via zijn stichting Durf te Dromen wil hij kinderen overtuigen dat er altijd voor iedereen kansen liggen. Hij (en anderen) investeren in sociaal emotionele ontwikkeling en geven bijles waarbij ze ouders betrekken bij allerlei thema’s. Zo wil hij de jongeren structuur bieden en aanzetten om te durven dromen. El Yaakoubi groeide zelf op in Overvecht en behalve zijn voetbal behaalde hij ook zijn diploma aan het Christelijk Gymnasium.
De jury is onder de indruk van zijn inzet voor stichting Durf te Dromen

© Fotostudio Red Green Blue

This poll is no longer accepting votes

STEM OP