Stemmen: Sportcompliment 2021 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportcompliment 2021

Morris en Vince

Morris en Vince Alders
Het crossbaantje in Vleuterweide vonden de broers Morris en Vince Alders niet uitdagend genoeg en besloten in actie te komen. Met een petitie zetten ze de aanzet om het circuitje om te bouwen tot een pumptrack met hoge kombochten en bumps. Die BMX-achtige voorziening werd in november geopend. Allicht hadden de broers Alders het zelf niet zo door, maar hun hun initiatief is zoals de beleidsbepalers in Utrecht het willen; meer urban sports in de openbare ruimten naar de wens van jongeren zèlf. Evengoed een nominatie waard.

© Geert Lommers

KOTC_2020_SetVexy-7622 (1)

Wilco Nijland
Waar menig organisator met de handen in het haar zat, niet wetende hoe een evenement doorgang kon vinden vanwege de strikte coronamaatregelen, maakte Wilco Nijland van de nood een deugd met zijn King of the Court. Op het Jaarbeursplein bouwde hij een spetterend stadion voor beachvolleybal. Met 4 lagen met skyboxen in plaats van traditionele tribunes. Geheel Covid-proof, met testen en bubbels. Zo was het in 2020 een paar dagen en een jaar later 4 weken een sportfeest met verschillende activiteiten op het Jaarbeursplein. De opmerkelijke vindingrijkheid van Wilco Nijland ziet de jury alle reden voor een nominatie.

© SetVexy

Mitchell Sandler
Hij is Amerikaan, maar ondertussen ook Nederlander. Was 20 jaar lang bas bariton bij het Goot Omroepkoor en sinds de pandemie uitbrak onbezoldigd leraar tai chi. Wie wil kan aansluiten, gratis en voor niks, Mitchell Sandler staat elke morgen om negen uur klaar op het basketbalveldje in het Tolsteegplantsoen voor een les. Zeker tijdens de lockdowns gaf dat uurtje met Sandler de deelnemers houvast en ritme, nog afgezien van een gezond begin van de dag. De jury beloont zijn initiatief met een nominatie.

© Geert Lommers

Sportpark Vechtzoom
De jury nomineert de drie sportclubs van Sportpark Vechtzoom voor hun samenwerking. De komst van hockey naar het park begon met tegenstrijdige belangen over de indeling, maar dat hebben de besturen omgezet in een prachtig gezamenlijk succes. HC Uno (hockey), SV Vechtzoom (voetbal) en UFO (ultimate frisbee) zien hun sportpark nu als fijne ontmoetingsplaats, waar vrijwilligers twee nieuwe kantines realiseerden, elk met een eigen sfeer. De alliantie van de drie maakt zich inmiddels op voor de eerste, gezamenlijke Open Dag voor de wijk.

©Fotostudio Red Green Blue

This poll is no longer accepting votes

STEM OP