Shorttrackers winnen zilver op WK Junioren in Montréal - Sportprijs Utrecht

Shorttrackers winnen zilver op WK Junioren in Montréal

In het weekend van 25 t/m 27 januari wonnen de shorttrackers van RTC Midden twee zilveren medailles. Xandra Velzeboer wint bij de B-junioren een zilveren medaille op de 500 meter. Naast Xandra, was ook Bram Steenaart aanwezig op het WK Junioren in het Canadese Montréal en ook hij ging met een tweede plek terug naar huis.

Bram Steenaart
Bram Steenaart genomineerd als sporttalent Utrecht van 2018 en schaatsend voor schaatsvereniging Utrecht (SVU) heeft met het Nederlandse Relayteam op zondag 27 januari 2019 een tweede plek weten te bemachtigen op de 3000 meter. De nummer één junioren uit Japan schaatsten een nieuw wereldrecord, maar niet alleen de junioren uit Japan schaatsten een record. De Nederlandse mannen schaatsten in de A-finale op de 3000 meter een dik nieuw Nederlands record.

 

Xandra Velzeboer
Voor Xandra was het een spannende wedstrijd. Zij kwam uiteindelijk als derde over de finish, maar de Koreaanse Chae Hyun Kim kreeg vanwege een inhaalactie een penalty waardoor Xandra uiteindelijk als tweede eindigde. De Amerikaanse Maame Biney ging er met het goud vandoor. Op de 1500 meter mocht Velzeboer ook uitkomen in de A-finale. Op deze afstand kwam Xandra niet verder tot de zevende plaats.

 

Bron: SkateUnited / RTC Midden