Nominaties 2014 - Sportprijs Utrecht

Nominaties 2014

De nominaties voor de Sportprijs Utrecht 2014 zijn bekend. Wie worden de Utrechtse sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger van het jaar? Tijdens de jaarlijkse Sportprijs Utrecht op woensdag 18 februari 2015 in de Jaarbeurs worden de winnaars bekend gemaakt. Vanaf 15 januari tot 9 februari kunnen Utrechters hun stem uitbrengen om mee te bepalen wie de Sportprijs Utrecht 2014 gaan winnen.

Utrechtse sport in het zonnetje zetten
De VSU en de gemeente Utrecht zetten tijdens de Sportprijs de Utrechtse sport, zowel top- als breedtesport, op feestelijke wijze in het zonnetje zetten. Het is hét moment om niet alleen sporters, verenigingen en coaches, maar ook vrijwilligers, familie en vrienden voor hun prestaties te bedanken.

Genomineerden 2014

  •  Sportman: Lars van der Haar (veldrijden); Niels Kerstholt (shorttrack); Wilco Kelderman (wielrennen).
  •  Sportvrouw: Kirsten Brouwer (dressuur); Dafne Schippers (atletiek); Xan de Waard (hockey).
  •  Sporttalent: Lars Balk (hockey); Fleur den Dekker (judo); Roos Haarman (Golf).
  •  Sportploeg: UZSC heren 1 (waterpolo); Hercules heren 1 (voetbal); RUS dames 1 (rugby).
  •  Sportcoach: Dirk-Jan Verlinden (rugby); Marcel Houtzager (judo); Kees Betlem (speerwerpen).
  •  Sportvereniging: De Halter (krachtsport); Top Judo Utrecht (judo); SV Kampong hockey (hockey).
  •  Sportvrijwilliger: Jamila Achahchah (aerobics en fitness voor vrouwen); Anneke Rothuizen (aangepast zwemmen); Eric Giessen (voetbal).

Stem op uw favoriet!
Via www.sportprijs-utrecht.nl/stemmen kunt u vanaf 15 januari één stem per categorie uitbrengen. Dit mogelijk tot 9 februari. De onafhankelijke jury en het publiek verdelen ieder 100 punten onder de genomineerden. In iedere categorie wint de genomineerde met de meeste punten de Sportprijs Utrecht 2014. Op woensdag 28 januari komt er een special Sportprijs Utrecht uit in de regionale krant Utrecht Dichtbij. De genomineerden komen persoonlijk aan het woord over hun prestaties in 2014.
Jury
Een onafhankelijke jury heeft de verschillende voordrachten en prestaties beoordeeld. De jury Sportprijs Utrecht bestaat uit: Pim van Esschoten (namens de pers), Bert Kous (namens RTV Utrecht), Marina van Huissteden-Kaspers (namens de breedtesport), Hans Spekman (oud-wethouder sport en Utrechtse sportliefhebber) en Marieke Westerhof (oud-olympisch atlete namens de topsport).

 

Vorig artikelJaarbeurs gastheer