Julian Rip Europees Kampioen - Sportprijs Utrecht

Julian Rip Europees Kampioen

In Gijon (Noord-Spanje) is Julian Rip met Jong Oranje Europees Kampioen honkbal geworden.

Er streden maar liefst tien landen om deze Europese titel. Nederland kwam als winnaar uit deze strijd. Julian Rip, lid van de Utrechste honk-en softbalvereniging UVV, leverde een grote bijdrage aan deze overwinning.

In de finale streed Nederland tegen Italië. In de beginfase waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Na de driehonkslag van Rip en de daarop volgende goede acties van zijn teamgenoten kreeg Nederland een voorsprong op de Italianen. Met 7-3 won Nederland overtuigend en namen daarmee voor de derde keer in de geschiedenis de EK titel mee naar huis toe.

Julian Rip, nu 18 jaar, heeft dit seizoen  twee weken ervaring opgedaan in Amerika. Tijdens de Miami Showcase in december en tijdens het Major League Baseball toernooi in Florida, waar hij met het Europese team U18 deelnam, kon hij zich meten met de beste honkballers van zijn leeftijd. Binnenkort wil hij zijn honkbal carrière in America voortzetten. “We zijn Europees kampioen: ik had me geen beter einde voor kunnen stellen om mijn loopbaan bij Jong Oranje af te sluiten”, zegt hij in een reactie. “We hebben met een geweldig team de titel veroverd.”

Benieuwd naar de andere kampioenen van 2016? Neem dan snel hier een kijkje.

Foto: Dennis van Lingen

Volgend artikelWout krijg je niet Klein