Havenga maakt selectie World League-wedstrijd bekend - Sportprijs Utrecht

Havenga maakt selectie World League-wedstrijd bekend

De Nederlandse waterpolodames spelen dinsdag 20 december hun tweede wedstrijd in de FINA World League thuis tegen Rusland. De wedstrijd wordt gespeeld in zwembad De Krommerijn in Utrecht. Bondscoach Arno Havenga heeft de selectie voor 20 december bekend gemaakt. De World League wedstrijden zijn een goede voorbereiding op het WK in Budapest. Dit WK vindt van 14 t/m 30 juli 2017 plaats.

De waterpolodames zitten bij Griekenland en Rusland in de poule. De eerste wedstrijd van de World League was tegen Griekenland. De Nederlandse dames wonnen deze wedstrijd met 5-7 na penalty’s. De wedstrijd van 20 december is de eerste thuiswedstrijd die de dames spelen.

De selectie bestaat uit: Yasemin Smit (Olympiakos, Griekenland), Debby Willemsz (Mataro, Spanje), Dagmar Genee (UZSC), Sabrina van der Sloot (UVSE, Hongarije), Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk), Lieke Klaassen (Het Ravijn), Amarens Genee (UZSC), Laura van der Graaf (Widex GZC Donk), Ilse Koolhaas (Vouliagmeni, Griekenland), Laura Aarts (UZSC), Maud Megens (USC, Los Angeles USA) Lizette Rozeboom (UCLA, Los Angeles USA) en Bente Rogge (Arizona State University, USA).

Arno Havenga: “Het is interessant dat een groot aantal jeugdige talenten zich laat zien, waarvan er al 3 debuteerden in de wedstrijd tegen Griekenland. Twee daarvan spelen op dit moment op het WJK in Auckland, waar ze met het team de halve finale hebben bereikt. Lizette Rozenboom is ook een speelster van succesvolle EJK afgelopen zomer, zij is nu voor het eerst geselecteerd voor ons team. Bente Rogge en Maud Megens spelen en studeren net als Lizette in de USA. Ze zijn even terug in Nederland en hebben deze week meegetraind. We hebben dus een grote groep speelsters beschikbaar, de concurrentie is groter. Dat maakt het selecteren lastiger, maar is ook een luxe. We kunnen zo toewerken naar de optimale selectie voor het WK in Boedapest”.

De VSU is samen met verschillende partners aanwezig bij deze spannende waterpolowedstrijd.

Bekijk hier alle Utrechtse kampioenen van 2016.

Foto: Gertjan Kooij